91004030 - 086

مشاوره رایگان

formdama@gmail.com

ساعت کاری: 09:00 صبح تا 16:00 بعد از ظهر

اراک ، شهرک قطب صنعتی

 انتهای خیابان توسعه یک ، شرکت فرم دما

شما این محصولات را انتخاب کرده‌اید
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

از هواساز یا دستگاه تامین هوا چه میدانیم؟

از هواساز یا دستگاه تامین هوا چه میدانیم؟

از هواساز یا دستگاه تامین هوا چه میدانیم؟

هواساز چیست؟

هواساز یک دستگاه برای تأمین کردن هوای تازه و مطبوع برای انواع فضای داخلی می‌باشد.

دستگاه هواساز یکی از مهمترین دستگاه‌هایی است که در تهویه مطبوع کاربرد دارد و محل قرارگیری آن معمولاً در مسیری که دستگاه‌های چیلر و بویلر نصب می‌شوند و در مسیر کانال هوا هستند، قرار می‌گیرد.

هواساز در هر صنعتی کاربرد مخصوص به خودش را دارد و کار تأمین هوای لازم با رطوبت و درجه گرمایی یا سرمایی را به عهده دارد.

 

هواساز هایژنیک فرم دما

انواع هواساز

از لحاظ کابرد هواسازها در دو دسته تقسیم بندی می‌شوند

هواساز خانگی یا آپارتمانی

هواساز صنعتی

از هواساز آپارتمانی در فضاهای مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی و … می‌توان استفاده کرد که به مدل‌های کوچک هواساز آپارتمانی، هواساز خانگی گفته می‌شود.

از لحاظ ساختار بین هواساز صنعتی و آپارتمانی تفاوتی خاصی وجود ندارد و تنها در هواسازهای صنعتی در مکانی که آلودگی زیاد باشد، باید از فیلترهای مخصوص استفاده کرد.

هواسازهای صنعتی معمولاً برای تهویه‌ی هوای داخل سوله صنعتی، سالن‌های ورزشی، تهویه هوای درون انبار، افزایش دادن حجم گردش هوا استفاده می‌شود. به دلیل کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از ورود آلاینده‌های صنعتی، هواسازهای صنعتی فیلترهای متفاوتی نسبت به نوع آپارتمانی دارند

 

اجزای یک هواساز

به طور کلی یک هواساز از قطعات و اجزای زیر تشکیل می‌شود.

  • هواکش یا فن

هواکش یا فن یکی از مهمترین اجزای به کار رفته در هواساز است که کار آن تعیین و تنظیم جریان و جابه جایی هوا در سیستم است. با توجه به مدل هواساز، فن‌های مختلفی در هواساز قرار داده می‌شود از جمله فن محوری، فن فولی، فن سانتریفوژی و…

 

  • فیلتر

در داخل دستگاه هواساز از تعدادی لایه فیلتر مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر لایه عملکرد مخصوص به خودش را دارد که در ادامه هر کدام از این لایه‌ها را به صورت اجمالی توضیح داده خواهد شد.

لایه اول: کار این لایه تصفیه‌ی هوا از ذرات درشت است. جنس این لایه از فلز می باشد که به راحتی می‌توان بعد از مدتی آن را شستشو داد.

لایه دوم: در این لایه فیلتر هپا قرار دارد. که جنس آن از بوروسیلیکات است. در این لایه ذراتی با اندازه ۱۲ میکرون جذب فیلتر می‌شوند.

لایه سوم: در این لایه فیلتر اولپا استفاده می‌شود که جنس آن به مانند فیلتر هپا از جنس بوروسیلیکات است و این لایه قدرت ذراتی با با اندازه‌ی ۰٫۳ میکرون را دارد.

معمولاً به خاطر نگهداری تمیز از قطعاتی که در پایین دست قرار دارند، لایه‌های فیلتر اولین قطعاتی هستند که در دستگاه هواساز جای می‌گیرند.

درجه‌ی تصفیه لازم، تعیین کننده میزان استفاده از فیلتر‌ها هستند که گاهی در ۲ یا چندین ردیف به صورت پشت سرهم قرار می‌گیرند.

 

  • رطوبت زن

رطوبت زنی اغلب در فضاهایی که دارای آب و هوی سرد استفاده می‌شود. به این دلیل که گرمایش مداوم باعث به وجود آمدن خشکی بیش از حد هوا می‌شود. به همین خاطر استفاده از رطوبت زن ضروری است. عمل رطوبت زدن با پاشیدن آب به وسیله‌ی افشانک‌ها و یا شبکه‌ی بخار انجام می‌شود.

همچنین فرآیند رطوبت گیری به وسیله‌ی کویل سرد صورت می‌گیرد.

در اینجا انواع رطوبت زن‌هایی که مصرف آن متداول است برای شما معرفی می‌کنیم.

  • مرطوب کننده مدل اسپری:

این مدل از مرطوب کننده دارای یک سری و چندین نازل اسپری برای اسپری کردن آب با فشار زیاد می‌باشد.

  • مرطوب کننده مدل تشت بخار:

در این مدل از مرطوب کننده ها، یک تشت و یک کویل گرمایشی در داخل هواساز قرار دارد که برای گرم کردن آب درون تشت استفاده می‌شود. بخار حاصله‌ی این کار باعث افزیش رطوبت هوای فضای مورد نظر خواهد شد.

  • مرطوب کننده مدل شبکه بخار:

مرطوب کننده مدل شبکه بخار شامل حفره‌های ریزی در سطح لوله‌های خود دارند که این حفره‌ها باعث می‌شوند تا بخاری که در درون لوله‌ها در جریان است، توزیع شود. بخاری که در این نوع رطوبت کننده تولید می‌شود باعث ممانعت پخش شدن بوی بد در فضای مورد استفاده می‌شود.

  • کویل‌های سرمایش و گرمایش

نوع هواساز با توجه به نوع کاربردش و موقعیت جغرافیایی‌اش تفاوت دارد. مثلاً در برخی مکان‌ها نیاز به تأمین سرما، حرارت و یا هر دوی این دو مورد باشد که این کار به خاطر تغییر دما و یا تامین رطوبت هوا شکل می‌گیرد.

در صورتی که در یک فضا رطوبت گیری ضرورت داشته باشد، از کویل سرمایشی به منظور سرد کردن هوا برای رسیدن به هدف نقطه شبنم و همچنین چگالش مایع استفاده می‌شود.

از کویل گرمایشی نیز در مواقعی که هوا تا زیر صفر و انجماد کاهش می‌یابد به خاطر جلوگیری کردن از یخ زدگی لوله‌ها و فیلترها استفاده می‌شود.

کویل گرمایشی به دو شکل کار می‌کنند

  • آب یا بخار داغ
  • الکتریکی

و کویل سرمایشی نیز یا با ماده مبرد یا آب مبرد کار کند.

از نکته‌هایی که باید به آن توجه داشت، کویل گرمایشی یا سرمایشی، لوله کشی باید با بویلر و چیلر مرتبط باشند.

 

  • تجهیزات کنترلی

تجهیزات کنترلی دارای نقش مهم و ضروری در تنظیم کردن هر یک از ویژگی‌های هواساز هستند.ویژگی‌هایی نظیر تنظیم دمای هوایی که تأمین شده است، تنظیم دبی و میزان هوایی که از داخل دستگاه عبور می‌کند، میزان رطوبت هوا و کیفیت هوای خروجی.

این قطعات کنترلی می‌توانند یک ترموستات ساده برای قطع یا وصل کردن باشند یا یک سیستم پیچیده ساختمان هوشمند.

اجزا و قطعات معمولی یک سیستم کنترلی، شامل دماسنج، رطوبت سنج، موتورها، کنترلرها و عملگرهای مکانیکی می‌باشد.

 

کاربرد هواساز در سالن پرورش قارچ

یکی از مهمترین دستگاه‌هایی که در سالن‌هایی که به منطور پرورش قارچ به روش کشت کردن به صورت مدرن استفاده می‌شود دستگاه هواساز است.

کنترل رطوبت و دما، اکسیژن و دی‌اکسید کربن، شتسشوی هوا و ممانعت از ورود هرگونه هوای آلوده به فضای داخلی سالن و همچنین سم پاشی اتوماتیک از جمله کارهایی است که می‌توان در داخل سالن به وسیله‌ی هواساز و کویل‌ها و دستگاه چیلر انجام داد.

 

هواساز مستقل صنعتی و آپارتمانی

هواساز مستقل صنعتی و آپارتمانی به این معنی است که واحدی که تولید کننده گرمایش و سرمایش است همراه با واحدی که نقش توزیع را به عهده دارد، در کنار هم و به عنوان یک مجموعه ساخته می‌شوند. از جمله هواسازهای مستقل آپارتمانی که می‌توان نام برد پکیج یونیت، دستگاه زنت است

اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در زمین خرید هواساز یا قیمت هواساز دارید با ما تماس بگیرید.

محسن میثاقیان

محسن میثاقیان

آموختن کوچک‌ترین رسالتی است که بر دوش انسان‌هاست. من نیز خود را در انجام درست این رسالت شریک می‌دانم

رزومه

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب
آخرین دیدگاه ها
شرکت در وبینار
برچسب ها