انواع چیلر جذبی و نحوهی کارکرد آنها
چیلر جذبی و نحوهی کارکرد آنها
در این مقاله به معرفی چیلر جذبی و کاربرد آن در سیستم تهویه مطبوع میپردازیم.
چیلر چیست؟
دستگاههای سردکن و یا چیلرها حرارتشان از طریق مایعات _که اکثراً آب است_ و بخارهایی که متراکم یا جذبیاند صورت میپذیرد؛ از اینگونه مایعات میشودجهت خنک ساختن دستگاههایی نظیر فنکوئل یا هواسازها و هوا بهره برد؛ اکثراً به شکل چرخهای داخل مبدلی که حرارتیات جاری میگردد. میشود محصولی با اهمیت و جانبی که حرارتش برای گرم ساختن بهره برد.
چیلرهای که موجودند، ۲ بخش هستند یکی چیلرهایی که جذبیاند و دیگری چیلرهایی که تراکمیاند. ما امروز به معرفی کوتاهی از کارایی چیلرهای جذبی میپردازیم.
” چیلرهای جذبی ”
در حال حاضر مالکین ساختمانهای اداری و مسکونی، مهندسان مشاوره دهنده استقبال خوبی از چیلر جذبی کردهاند.
چیلرهای جذبی مناسبتر از چیلرهای تراکمیاند؛ قدرت تهویهسازی مناسب یکی از دلیلهای مصرف فراوان چیلرهای جذبیست. آنها با استفاده کردن آبهای گرم، بخارهایی فشار اندک و آبهای داغ باعث پایین آمدن قیمت بالای برق میگردند؛ این دسته از چیلرها همچون چیلرهای تراکمیاند، یعنی آبهای سردی که تهویهکنندههایی همچون هواسازها و فنکوئلها نیاز دارند تهیه میکند.
چیلرهای جذبی چند دستهاند؟
۱) چیلرهای جذبی یا تک اثره:
این چیلرها از اولین چیلرهای ساخته شده در جهاناند و بیشترین قدمت را دارند؛ در قیاس با باقی آنها بازدهی کمتری دارند.
چیلرهای جذبی یا ۲ مرحلهای و یا دو اثره:
۲) چیلرهای جذبی ۲ اثره مدل با کیفیتتر و پیشرفتهتری نسبت به تکاثرهها است، این چیلرهای دو مرحلهایها از نظر یکسانی گنجایش با چیلرهایی که تکاثرهاند دارندهی میزان مصرف بخاری یکدوم است؛ در اصل میزان فشاری که توسط چیلرهای جذبی صرف میگردد هشت اتمسفر است.
اینگونه چیلرها بنا بر طراحیهای خوب و نیز استفادههای بهینهای که از انرژیهای حرارت بخارهای وارد شده به دستگاهها نسبتاً سرعتعمل بالایی از مدلهای تکاثرهای دارند.
وجه تمایز این دو نوع چیلر یاد شده در ظاهرشان و تعداد ژنراتوریشان میباشد که چیلرهایی که ۲ مرحلهایاند ۲ ژنراتورهاند یعنی (اولیه و ثانویه).
۳) چیلرهای جذبیای که دارای شعلههای مستقیماند.
اینگونه چیلرها در اصل همچون سیستمهای ۲ مرحلهایاند، فقط تفاوتشان ژنراتوریست که شعلهای مستقیم دارد؛ داخل اینگونه چیلرها واسطهای وجود ندارد، شعلههایی که وجود دارد به وسیلهی مشعلهای مستقیم گرمای مورد نیاز ژنراتورها را تهیه میکند؛ به همین علت اینگونه چیلرها را (شعلهمستقیم) مینامند.
اینها تمام مزیتهای چیلرهای ۲ مرحلهای را دارند و “بویلری” وجود دارد که تمام هزینهاش به شکل جدا و در ارتباط با “بویلرهای بخار” و لوازم جانبیاش از بین میرود.
مضاف به تمام مواردی که گفتهایم اینگونه چیلرها در اصل به شکل پکیجهای چیلر و بویلر فضایی که داخل موتورخانهها اشغال میکنند به نسبت مدلهای قبلیاش خیلی پایینتر است.
مشعلهایی که مرتبط با بویلر چیلرهای گفته شده این قدرت را دارند تا به وسیلهی مازوت، گازوئیل یا گازهای شهری به خواستهی مشتریان فعالیت کند؛ میشود مشعلشان را دوگانهسوز خواند. این دسته از چیلرهای جذبی ۲ فصلیاند یعنی “سرمایی و گرمایی”
وجه تشابه و تمایز چیلرهای جذبی و تراکمی در چیست؟
درون اواپراتورهایشان از گرمایش آبهای ساختمان جهت بخار سازی مواد “مبرد و فرار” که وجود دارد بهره برده میشود.
معمولاً گازهای “مبرد با فشاری اندک از اواپراتورها دریافت و “گازهای مبرد” با فشاری زیاد به کندانسورهای موجود ارسال میگردد.
* کندانسورهای بخشی هستند که در آنجا عمل تقطیرسازی گازهای “مبرد” انجام میگیرد.
*این گازها “مبرد” همواره در چرخش هستند.
و حال به وجوه تمایز این دو چیلر خواهیم پرداخت:
*چيلر تراکمی جهت چرخش “مبرد”ها کمپرسورهایی که موجود است را بهکار میگیرد و برخلاف چیلرهایی که تراکمیاند جذبیها کمپرسوری نبودا و در عوض از انرژیهای “گرمایشی” منبعهای گوناگون جهت متغیرسازی و رقیق یا غلیظ ساختن محلولهای جذب شونده استفاده میکنند.
*درون چيلری که تراکمیاست کمپرسورها استفاده شدهاند و در عوض در چیلری که جذبیاست از کمپرسور در آن خبری نیست و در عوض از جذبکنندهها و ژنراتورهایی که وجود دارد بهرهگیری میشود؛ همچنین درون چيلرهایی که جذبیاند از جذبکنندهای بهرهگیری میگردد که اکثراً آبها و نمکهای “ليتيوم برومايد” هستند.
*مبردهایی که در چيلر تراکمی بهره گرفته میشود گونهای از “هالوکلروفلئوروکربنیها”، “کلروفلئوروکربنیها” میباشند و برخلاف آنها “مبرد” چيلرهای جذبی آمونياکها و یا آباند.
*انرژیهای الکتریکی منبع انرژی چیلرهای تراکمیای میباشند که به وسیله.ی انرژیهایی که الکتريکیاند کسب میکنند. این زمانیست که انرژیهای چيلرهایی که جذبیاند توسط آبهای گرم و بخارهایی که دخل ژنراتور میگردد تهیه میگردد.
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید چیلر یا دریافت قیمت چیلر جذبی با کارشناسان فرم دما تماس برقرار نمایید.