چیلر تراکمی و نحوه‌ی کارکرد چیلر تراکمی

چیلر تراکمی و نحوه‌ی کارکرد چیلر تراکمی

چیلر تراکمی و نحوه‌ی کارکرد چیلر تراکمی

چیلر تراکمی

در این مقاله به معرفی چیلر تراکمی می‌پردازیم و کاربردهایی که این دستگاه در سیستم‌های تهویه مطبوع ساختمان‌های مختلف دارد.

در ابتدا به معرفی دستگاه چیلر می‌پردازیم که این دستگاه چیست و چه کاربردی دارد.

چیلر(سردکن) یک نوع دستگاه است که با عمل گرفتن گرما و حرارت از یک مایع که معمولاً آب است، باعث کاهش دمای آن می‌شود. از این مایع برای سرد کردن هوا و یا دستگاه‌هایی نظیر فن کویل‌ها و هواساز‌ها استفاده می‌شود که به طور معمول به شکل سیکل و در درون یک مبدل از نوع حرارتی در جریان است.

چیلر از لحاظ کاربرد در دو مکان استفاده می‌شود مورد اول به منظور تهویه مطبوع و مورد دوم در صنعت کاربرد دارد.

چیلرهای تهویه مطبوع

این چیلرها در فضاهای اداری، تجاری و صنعتی به منظور سرد کردن و همچنین کاهش رطوبت موجود در هوا استفاده می‌شود.

چیلر صنعتی

این نوع چیلر در کارخانه ها کاربرد دارد. و آبی که در آن سرد می شود برای خنک کردن محصولات، و تجهیزات به کار رفته در کارخانه استفاده می شود. به طور مثال چیلر صنعتی، در صنایعی همچون پلاستیک، ریخته گری، قالب سازی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، صنایع دارویی و … استفاده می‌شود.

انواع چیلر

چیلر‌ها در دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:

در چیلر تراکمی دو نوع کنترل کننده‌ی فشار وجود دارد

کنترل کننده فشار بالا و پایین و کنترل کننده فشار روغن

کنترل کننده فشار بالا و پایین جهت کنترل فشار دستگاه است.

کنترل کننده فشار روغن که وظیفه‌ی کنترل مداوم فشار روغن کمپرسور را بر عهده دارد و عدم وجود روغن درون کمپرسور باعث صدمه دیدن کمپرسور می‌شود.

اجزای تشکیل دهنده چیلر تراکمی

  • کمپرسور
  • کندانسور
  • شیر انبساط
  • اواپراتور
  • مبرد
  • لوله کشی مبرد
  • تجهیزات کنترلی

عملکرد چیلر تراکمی‌ به این صورت است که در گام نخست گاز به وسیله‌ی کمپرسور متراکم می‌شود. بعد از متراکم شدن گاز، گاز متراکم شده وارد کندانسور می‌شود و سپس این گاز به وسیله‌ی آب یا هوایی که در محیط جریان دارد سرد شده و تبدیل به مایع می‌شود.

بعد از تبدیل گاز به مایع، مایع ایجاد شده با عبور کردن از لوله‌ی موئین، وارد اواپراتور(خنک کننده) شده و چون در این قسمت فشار کمتری وجود دارد مایع شروع به تبخیر می‌کند و همین باعث گرفتن حرارت از محیطی که خنک کننده در آن وجود دارد می‌شود و سبب ایجاد برودت می‌شود. گازی که از این عمل به وجود می‌آید مجدداً وارد کمپرسور می‌شود.

انواع چیلر‌های تراکمی

چیلر‌های تراکمی از لحاظ نوع کمپرسور ‌به چهار مدل تقسیم می‌شوند:

چیلر‌های تراکمی ‌دارای کمپرسور رفت و برگشت

چیلر‌های تراکمی‌ دارای کمپرسور اسکرو

چیلر‌های تراکمی ‌دارای کمپرسور اسکرال

چیلر‌های تراکمی ‌دارای کمپرسور سانتریفیوژ

نحوه‌ی کارکرد چیلر تراکمی

اصل کارکرد چیلر تراکمی‌براساس خنک کردن آب و پمپاژ کردن آن به داخل واحد‌هایی ساختمان‌ها یا ماشین آلاتی که در صنعت به کار برده می‌شوند و بدین صورت عمل سرد کردن هوا در داخل ساختمان به وسیله‌ی فن کویل و یا هواساز انجام می‌شود. همچنین چیلر می‌تواند با جذب کردن حرارت اضافی ماشین آلات و سیالات باعث سرد شدن آن‌ها بشود.

چیلر تراکمی‌ با استفاده از یک مبدل از نوع حرارتی به اسم اواپراتور آب را تا دمایی که نیاز است به عنوان مثال زیر صفر و یا بالاتر از صفر سرد می‌کند.

 

اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید و یا خرید چیلر تراکمی یا دریافت قیمت چیلر تراکمی میتوانید با شماره تماس شرکت فرم دما تماس گرفته و با کارشناسان شرکت ارتباط برقرار نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پیام خود را بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلیدواژه خود را وارد کنید